Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

VZOR - Výzva na doplnenie neúplnej žiadosti o sprístupnenie informácií

Publikované: Autor/i: -

Vyberáme z ropoaobce.sk

Autor: JUDr. Renáta Považanová - Ak žiadosť o sprístupnenie informácií neobsahuje všetky náležitosti predpísané zákonom, povinná osoba musí žiadateľa bezodkladne vyzvať na doplnenie chýbajúcich údajov alebo upresnenie požadovaných informácií. Okrem toho musí žiadateľa poučiť o tom, ako má doplnenie, resp. upresnenie údajov vykonať. Zároveň žiadateľovi určí na doplnenie chýbajúcich údajov lehotu, ktorá musí byť minimálne v trvaní siedmich dní od doručenia výzvy.

Ak by žiadateľ aj napriek výzve povinnej osoby žiadosť nedoplnil a informáciu nie je možné kvôli tomuto nedostatku sprístupniť, povinná osoba žiadosť odloží. Zákon o slobode informácií neprikazuje, akou konkrétnou formou má byť výzva na doplnenie chýbajúcich údajov uskutočnená. V tomto prípade bude dôležitý charakter chýbajúcich údajov. 

  • Ak žiadateľ − fyzická osoba podal žiadosť písomne, prípadne osobne a žiadosť obsahuje údaj o bydlisku žiadateľa, pričom žiadny iný kontakt na seba žiadateľ neudal, výzvu môže povinná osoba zaslať výlučne písomne na adresu bydliska žiadate
Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Adaptačné vzdelávanie N

Publikované:

Adaptačné vzdelávanie - škola bez právnej subjektivity A

Publikované: Aktualizované:

Adaptačné vzdelávanie - Zmluva pre uvádzajúceho pedagóga z inej školy A

Publikované: Aktualizované:

Adaptačné vzdelávanie a zaradenie učiteĺky ZUŠ N

Publikované:

Otázka:  Učiteľka SŠ - tanečného konzervatória (predmet moderný tanec) má ukončené vzdelanie VŠ II. stupňa ekonomického zamerania. V minulosti 10 rokov tancovala v tanečnom súbore. Bola prijatá do zamestnania 1. 9. 2016 ako nekvalifikovaná, nakoľko v tom čase nebola možnosť externého štúdia na VŠMU v odbore Tanec. Túto možnosť VŠMU poskytuje až od akademického roku 2017/2018. Zamestnankyňa sa na štúdium prihlásila, ale nakoľko štúdium trvá 7 rokov, ukončí ho až v r. 2024. Ako mala byť táto zamestnankyňa zaradená? Mala byť zaradená aj do adaptačného vzdelávania ?

Adaptačné vzdelávanie pri pracovnom pomere na kratšiu dobu A

Publikované: Aktualizované:

Otázky: Začínajúci učiteľ je prijatý do pracovného pomeru na zástup počas práceneschopnsoti (asi 1 mesiac), bude prijatý ako nekvalifikovaný, pretože nebude spĺňať kvalifikačnú požiadavku – vyučovať aprobačné predmety jeho študijného odboru ani v rozsahu 1/3. V zákone v § 28 ods. 3 sa uvádza, že takýto pedagogický zamestnanec je povinný absolvovať a úspešne ukončiť adaptačné vzdelávanie do dvoch rokov. Kedy má však s ním začať? Čo v prípade, ak je zamestnanec prijatý len na krátke obdobie a teda vieme, že adaptačné vzdelávanie nedokončí? Patrí mu aj v tomto prípade príplatok začínajúceho pedagogických zamestnanca?